Hoe werkt Pop-Up Deal
voor kopers en verkopers?

Iedereen kan steeds volledig gratis zoekertjes op de website van Pop-Up Deal plaatsen.

Hiervoor hoeft u enkel een gratis account aan te maken. Nadat uw account is aangemaakt en u uw e-mailadres heeft bevestigd, kan u zich aanmelden op de website en krijgt u toegang tot het overzicht van uw account. Vanaf hier kan je dan uw zoekertje toevoegen op de website. Van zodra uw zoekertje is aangemaakt kan u dit ook delen op social media.

Wanneer er een potentiële koper uw item ziet, kan deze koper de reservering vastleggen voor 7 dagen. De prijs van een reservatie of ook wel ‘deal’ genoemd, bedraagt 1 credit (1 euro) en een eventueel bijkomstig voorschot op de aankoop. Dit bijkomstig voorschot is enkel van toepassing wanneer een verkoper kiest om hier gebruik van te maken. De verkoper beslist ook hoeveel credits dit voorschot zal bedragen.
Na de betaling van de deal, zal het zoekertje niet langer getoond worden op de website (tenzij er nog stuks beschikbaar zouden zijn na het plaatsen van de deal). Nadat de deal is geplaatst door de koper en de verkoper deze heeft bevestigd, krijgen zowel de koper als verkoper een e-mail met daarin de nodige gegevens om met elkaar in contact te kunnen komen voor het plannen van een afspraak betreffende de afhaling van de goederen.
De betaling gebeurt bij de afhaling cash tenzij anders onderling overeengekomen. In het geval dat de verkoper een voorschot heeft gevraagd voor het zoekertje in kwestie, dan wordt dit natuurlijk verrekend.
Opgelet: het voorschot dient in mindering gebracht te worden van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit voorschot wordt na bevestiging van de deal overgemaakt van Pop-Up Deal aan de verkoper (in de vorm van credits, zien ook verder op deze pagina).

De ene credit die tijdens het plaatsen van een bod of reservatie wordt betaald, is een administratieve vergoeding die Pop-Up Deal toekomt, en wordt dus niet in mindering gebracht bij de vraagprijs. Deze kost is dan ook voor koper en niet voor de verkoper.
Hierdoor bevestigt de koper nogmaals dat hij het item echt wenst aan te kopen en op deze manier willen we fun-bieders uitsluiten.
Bij elk bod of aankoop/reservatie krijgt de verkoper een e-mail waarin hij het bod goedkeurt met Deal of No Deal.

In het geval dat de verkoper niet akkoord gaat met de deal (No Deal), dan wordt de credit die de koper heeft betaald voor de reservatie of het bod teruggestort aan de koper en wordt de transactie op deze manier ongedaan gemaakt en verliest de koper dus niets.

Als koper kan u credits aankopen en dit met een minimum van 10 euro, waarbij geldt 1 credit = 1 euro.
Met de aangekochte credits kan u vervolgens deals plaatsen en/of voorschotten mee betalen.

Als verkoper ontvang je de credits van de voorschotten van je verkochte zoekertjes op uw account, waarna je hiermee verder kan handelen, kopen, verkopen of laten uit betalen zie voorwaarden.

Pop-Up Deal alleen voor echte kopers!